tapas recept
TAPAS BANNERS
TAPAS RECEPTEN
tapas recepten rssfeed

TAPAS INGREDIENTEN

Een tapas recept is eenvoudig. Men onderscheidt koude tapas recepten en warme tapas recepten. De voornaamste ingeredienten die bij tapas recepten gebruikt worden laten wie hier de revue paseren. Tapas recepten met zalm zijn altijd een succes, zowel warme tapas recepten met zalm als koude tapas recepten met zalm.

chorizo -  ham -  kaas -  scampi -  zalm

ZALM

De Zalmen (Salmonidae) vormen een familie uit de orde van de Zalmen. Bijna alle zalmen hebben achter de rugvin een tweede vinnetje zonder vinstralen, de zgn. vetvin. Ze worden genoemd naar de bekendste soort, de zalm (Salmo salar). 

zalm

Zalm wordt ook gebruikt als voedsel. In Nederland en België is het een specialiteit die vaak gegeten wordt in een restaurant. Zalm wordt gezien als een lekkernij.

Gerookte zalm wordt vaak gebruikt in een buffet. Men kan zalm eten op brood of een op toastje. Ook is er gebakken zalm.

Het vlees van verse atlantische zalm is dieproze en vast van structuur. De hooggewaardeerde sockeye zalm uit de Stille Oceaan heeft dieprood gekleurd vlees. De vis wordt in zijn geheel, in moten of in filets aangeboden. Ook het vlees van de cohozalm wordt zeer gewaardeerd. In de gebruikelijke zalmblikjes zit roze zalm, de meest algemene soort van de Pacififische zalmen.

Gekweekte zalm is alleen te herkennen bij complete vissen, omdat de vinnen beschadigd raken tijdens verblijf in de nettenkooien. Bij vergelijkende smaakproeven blijken mensen niet in staat gekweekte van wilde zalm te onderscheiden. 

tapas

Tapas recepten met zalm mogen niet ontbreken op uw tapas buffet. Een zalm tapas recept geeft uw tapas party een extra toets. Probeer verschillende zalm tapas recepten! Zorg voor voldoende afwisselng tussen warme tapas recepten met zalm en koude tapas recepten met zalm.

bieber perfume - saunabarrel - goedkope pelletkachels - vouwfietsen vergelijken - springkussenverhuur - oatmeal diet