tapas recept
TAPAS BANNERS
TAPAS RECEPTEN
tapas recepten rssfeed

TAPAS INGREDIENTEN

Een tapas recept is eenvoudig. Men onderscheidt koude tapas recepten en warme tapas recepten. De voornaamste ingeredienten die bij tapas recepten gebruikt worden laten wie hier de revue paseren. Tapas recepten met kaas zijn altijd een succes, zowel warme tapas recepten met kaas als koude tapas recepten met kaas.

chorizo -  ham -  kaas -  scampi -  zalm

KAAS

Kaas is een voedingsmiddel gemaakt van melk. Bij het maken van kaas worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten en mineralen) gescheiden van het vocht. Er wordt aan de kaas stremsel, zuursel en zout toegevoegd tijdens de bereiding. Kaas bevat vooral veel calcium, maar ook de vitamines A, B en D.

geitenkaas parmezaanse kaas

Geitenkaas is kaas die gemaakt is van geitenmelk. Omdat melk maar beperkt houdbaar is, maakt men er kaas van, zodat de waardevolle bestanddelen van de melk langer behouden blijven.

Parmezaanse kaas is een soort kaas die oorspronkelijk uit Italië komt, uit de omgeving van Parma.

Om deze kaas te maken, heeft men voor 1 kg parmezaan ongeveer 16 liter koemelk nodig, 600 liter voor één kaas. De kaas wordt met behulp van kalfsleb gestremd. Na het stremmen wordt het vocht uit het stremsel gehaald. Dit gebeurt door eerst de wei zoveel mogelijk af te gieten en vervolgens de wrongel tot zo’n 55 C te verhitten en de wrongel zo’n 8-10 uur op een temperatuur van 50 C te houden. De kazen worden vervolgens zo’n 20 dagen in een verzadigd pekelwater gelegd. Daarna kent de kaas een lange rijpingstijd, minimaal 12 maanden, optimaal 20-24 maanden. Gedurende deze tijd moeten de kazen wel voortdurend geborsteld en gekeerd worden om de kwaliteit te garanderen. Het resultaat, de Parmezaanse kaas is dan ook hard, breekt gemakkelijk.

De kaas is bijzonder omdat zij zeer lang houdbaar is. De Parmesan wordt ook kant en klaar geraspt verkocht, maar vaak zal in dergelijke producten geen goedgekeurde echte Parmezaan zitten. De kaas wordt bijvoorbeeld gebruikt om schotels te gratineren, of om op pasta te strooien. Maar beter komt de smaak tot z’n recht in heel dunne plakken over salades, met alleen olijfolie en balsamicoazijn uit Modena.

Feta is een klassieke ongerijpte kaas die duizenden jaren geleden al werd gemaakt in Griekenland. Oorspronkelijk werd hij gemaakt met schapen- of geitenmelk, maar vandaag de dag wordt hij vaker voor de handel geproduceerd met gepasteuriseerde koemelk (de stevigere koeienmelkversie wordt gemaakt voor de export). Het wordt gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing (dit kan ofwel water ofwel wei zijn), gedurende een periode van een week tot enkele maanden. Feta droogt snel uit wanneer het uit de zoutoplossing wordt gehaald.

tapas

Tapas recepten met kaas mogen niet ontbreken op uw tapas buffet. Een kaas tapas recept geeft uw tapas party een extra toets. Probeer verschillende kaas tapas recepten! Zorg voor voldoende variatie tussen warme tapas recepten met kaas en koude tapas recepten met kaas. Zorg ook voor afwisseling tussen tapas recepten met vlees en tapas recepten met vis.

bieber perfume - saunabarrel - goedkope pelletkachels - vouwfietsen vergelijken - springkussenverhuur - oatmeal diet